Alarm Sistemi Nasıl Çalışır?

Sektörel Bilgi & Haberler

Alarm Sistemi Nasıl Çalışır?

Alarm Sistemi Nasıl Çalışır?

Genelde evimize yada işyerimizde hırsız girmeden alarm sistemi taktırmayı düşünmeyiz. Sonrasında da hangi alarm sistemi daha iyi, alarm sistemi güvenlimi, alarm sistemi nasıl çalışır gibi çeşitli sorular gelir aklımıza.

Alarm sistemi nasıl çalışır? sorusunu sizler için detaylı cevapladık;

  • Hırsızlık girişimi, panik hali, yangın, gaz kaçağı, su baskını ya da tıbbi müdahale gerektiren bir durum gerçekleştiğinde evinizdeki dedektörler ve butonlar aracılığıyla Filiz Güvenlik Alarm İzleme Merkezi’ne sinyal gönderilmektedir.
  • Filiz Güvenlik Alarm İzleme Merkezi operatörleri sinyalin gerçekliğini ve sorunun içeriğini anlamak ve tam olarak saptamak için derhal kullanıcıyı arıyor durumdadır.
  • Kullanıcı tarafından onay alındıktan sonra sinyalin türüne göre hiç vakit kaybetmeden kolluk kuvvetleri, itfaiye, polis veya sağlık birimleri ile irtibata geçilerek adrese yönlendirilmektedir.
  • Filiz Güvenlik Alarm İzleme Merkezi operatörleri yönlendirdiği ilgili birimlerden geri dönüşler sağlayarak, alarm durumunu sonlandırmaktadır.

Biraz bilgi sahibi olunca hırsız alarm sistemi nasıl susturulur, etkisiz hale getirilir, alarm kablosu koparlırsa alarm calarmı yada haber merkezine sinyal gidermi gibi sorular peşi sıra aklımıza gelir. Birde eşin dostun taktırdığı alarm firmalarına alarm sistemleri keşfi için randevular verilir, alarm sistemi tavsiyeleri alınır, hırsız alarm sistemleri yorumlarına bakılır ve alarm sistemi fiyatları ve alarm sistemi hizmetini alabileceği en iyi firmaya alarm sistemi montajı yaptırılır. Evde kırma dökme istenmiyorsa kablosuz alarm sistemi, yoksa kablolu alarm sistemi tercih edilir.

Kablolu Alarm Sistemi

Kablolu alarm sisteminde kablo kanalı kullanılarak bir parçada olsa kotu görüntü elimine edilir. Bahçeli bir evdeysek dış mekan alarm sistemini de dış alan pırlı, beam dedektörlü olarak sisteme entegre ederiz. Bu arada evimizde evcil hayvan besliyorsak evcil hayvanları algılamayan pet pır diye tabir edilen pırlardan kullanırız. Yada pencerelerimize pen bar dediğimiz ışın çubuklarından ,2 ışın, 4 ışın 6 ışın gibi… maliyeti yüksek gelmesi halinde manyetik kontaklardan da montajlayabiliriz. Artık yeni alarm sistemlerinde telefon hattı zorunluluk olmaktan çıkmıştır. Gprs dediğimiz içine sim kartı taktığımız uydudan alarm haberalma merkezine online iletişim sağlayan ve alarm receiverine sürekli iletişim sağlayan alarm panelleri mevcuttur. Bu alarm panellerinin bazı modellerinde Ethernet girişine olanak sağlayan ev yada işyeri internetinden de faydalandiğımız ıp modül diye tabir edilen haberleşme sisteminden de faydalanabiliriz. Hatta bu gprs,ıp modül ve telefon hatti birbirine back up lı olarak çalıştırılabilir. Bu sayede hırsız alarm sistemi haberleşmesi her halukarda alarm haberalma merkezine alarm sinyallerini iletebilecektir. Hatta olabilecek tüm sabotaj alarmlarınıda, çağrı merkezindeki operatörler hemen değerlendirip 155 polisi ve alarm  kontaklarındaki kişileri arayarak sağlıklı bir şekilde görevlerini yapacaklardır.

Sabotaj uygulanan alarm sisteminde alarm sireni kendi içindeki akü beslemesiyle ışık ve ses olarak hiç susmadan çalar. Bu da başlı başına caydırıcı bir unsur olarak görülmelidir.